خدمات ما

ایده‌‎پردازی و خلق ایده‎‌های جدید

۱-
ابزار لازم برای تولید یک ایده خلاقانه
۲-
یک تبلیغ موفق به طور غیرمستقیم دارای خلاقیت هست
۳-
فرایند ایده‌‎پردازی در تبلیغات
۴-
آماده‌سازی و جمع آوری اطلاعات
۵-
مرحله نا امیدی
۶-
تجزیه و تحلیل ایده‎‌ها
7-
بسط دادن ایده
۸-
مرحله طوفان فکری
۹-
ایده‎‌پردازی در تبلیغات

ایده‌‎پردازی در تبلیغات، اولین و مهم‌‎ترین شرط ایجاد یک تبلیغ خلاقانه و تأثیر گذار است. ایده‎‌پردازی در تبلیغات ضریب تأثیر تبلیغات را بیشتر و آن‎ را هدفمندتر می‎‌کند. وقتی به تبلیغات موجود در محیط و رسانه‎‌ها دقت می‎‌کنیم، وقتی صحبت‎‌های مردم در مورد تبلیغات محصولات مختلف را می‌‎شنویم، وقتی از دوست یا همکار خود در مورد خرید یک محصول یا خدمت سوال می‌‎پرسیم‎ بیشتر متوجه می‎‌شویم کدام تبلیغ اثر گذارتر بود و شاید در نگاه اول گستردگی تبلیغ و زرق و برق آن مورد توجه قرار بگیرد.

هر تبلیغ با ایده‌‎پردازی خلاق نظر ما را به خود جلب می‎‌کند که این تبلیغ می‎‌تواند تبلیغات محیطی، مطبوعاتی، تلویزیونی یا دیجیتالی باشد مانند تبلیغات در شبکه‎‌های اینستاگرام، تلگرام و ….

افراد کارشناس در حوزه تبلیغات به این سوال که آیا لازم و به صرفه است که شرکت‎‌ها و برندها مبلغ قابل توجهی برای تبلیغات پرداخت کنند یا نه، پاسخ مثبت می‎‌دهند. در اینجا بحث ایده‌‎پردازی به عنوان اولین گام مطرح می‎‌شود. تولید کارهای گرافیکی، محتواهای متنی و بصری، فیلمبرداری و اجرای تبلیغ‎‌ها همه بر اساس ایده اولیه انجام می‎‌شوند اما اگر ایده، خلاقیت نداشته باشد بر روی اثر بخشی تبلیغ تأثیر می‎‌گذارد.

ابزار لازم برای  تولید یک ایده خلاقانه

برای اینکه یک تبلیغ خلاقانه داشته باشیم لازم است تحقیقات و جستجوی وسیعی درباره مخاطب‎‌های هدف محصول و رسانه‎‌های تبلیغاتی انجام دهیم که ویژگی‎ مخاطب‎‌های هدف مهم‎‌ترین و موثرترین عامل در ایده‌پردازی محسوب می‎‌شود.

هدف تبلیغات چیست؟ مهم‌‎ترین هدف رساندن پیام یک برند یا شرکت به مخاطب‎‌های هدف و بالابردن آگاهی‌‎ها از برند و شرکت است، پس باید اطلاعات زیادی از مخاطب‎‌های هدف داشته باشیم تا بتوانیم با آن‎‌ها راحت‌‎تر ارتباط برقرار کنیم. اگر ایده خلاقانه باشد به دنبال آن یک‌ تبلیغ خلاقانه ساخته می‎‌شود که باعث اثربخشی چندین برابر تبلیغ خواهد شد.

یک تبلیغ موفق به طور غیرمستقیم دارای خلاقیت هست

دو نوع تبلیغ وجود دارد: تبلیغات مستقیم و تبلیغات غیرمستقیم. تبلیغات مستقیم مانند تبلیغاتی که پیام روی آن نوشته شده و یا یک داستانی را روایت می‎‌کند تا به مخاطب مورد نظر برساند، با این کار مطمئن می‎‌شویم که مخاطب‎‌ها پیام کمپین تبلیغاتی را بدون هیچ ابهامی در این لحظه دریافت کردند.
تبلیغات غیر مستقیم در درون آن‎‌ها یک خلاقیت نهفته شده است، در واقع خیلی هم پیچیده نیستند فقط پیام را به صورت غیرمستقیم بیان می‌کنند. از نظر روانشناسی ثابت شده است که تبلیغات غیرمستقیم مغز را وادار می‌کنند که درباره ایده پشت این تبلیغ حتماً فکر کند. اگر افراد برای اینکه پیام تبلیغ رو متوجه شوند فقط چند ثانیه وقت صرف کنند آن تبلیغ و محصول بهتر و بیشتر به خاطر نگه می‎‌دارند که موجب ماندگاری برند در ذهن می‌شود. این نکته مهم‎‌ترین تفاوت بین تبلیغات مستقیم و غیرمستقیم است.
اگر ایده مورد نظر ما غیر خلاق باشد باعث می‎‌شود آن تبلیغ مخاطب ما را از محصول یا برند دور کند بنابراین برای اینکه ایده‎پردازی کاربردی و خلاقانه باشد، باید یک تیم و نیروی با تجربه و ذهن قوی در اختیار داشته باشیم. در حال حاضر مردم توجه بیشتری در شبکه‎‌های اجتماعی مانند اینستاگرام و تلگرام دارند، فضایی که در آن تبلیغات به طور اشباع شده‌ای نمایش داده می‎‌شوند پس اگر یک تبلیغ متفاوت و خلاق وجود داشته باشد مخاطب بیشتری رو جذب می‌کند.

فرایند ایده پردازی در تبلیغات

برای ایده‎‌پردازی در تبلیغات هم مانند هر کار دیگری نیار به ملزومات وامکاناتی داریم. مراحل ایده‌پردازی می‌تواند به ترتیب زیر باشد.

آماده سازی و جمع آوری اطلاعات

در این مرحله کانون تبلیغات آزاد به جستجو و به دست آوردن اطلاعات مهم می‎‌شود تا کار رو شروع کند. هر نوع اطلاعاتی که به محصول یا مشتری‎‌های ما مربوط می‌شود مهم است، این اطلاعات مسیر ذهنی ما برای ایجاد تبلیغ را مشخص می‌کند.

 ممکنه به مرحله  ی ناامیدی برسیم

ممکنه ایده مورد نظر منطقی باشد ولی می‌‎تواند ترکیبی از دو ایده‌‎ای باشد که هیچ ارتباطی به هم ندارند، در اینجا ممکن است حس نا امیدی به تیم دست بدهد، اما برآیند کار همیشه مثبت خواهد بود. بعضی اوقات از دل یک ایده‎‌ی نه چندان خوب ایده‎‌های خلاقانه بیرون می‎‌آید.

مثل دستگاه جوجه کشی، ایده های را بالا و پایین کنیم

در اینجا با بالا و پایین کردن ایده‎‌ها، تجزیه و تحلیل اطلاعات قدیمی و جدید یک تعادل ایجاد می‎‌کنیم مانند کاری که در دستگاه جوجه کشی انجام می‌شود که دائم تخم مرغ‎‌ها رو می‌چرخانند تا اولین جوجه بیرون بیاید!!!

ارزیابی و تحلیل ایده‌ها

در این مرحله کار کمی سخت می‎‌شود زیرا باید تصمیم گرفته شود که ایده مورد نظر ما خوب است یا نه پس سراغ بخش تحلیل‎‌گر مغز می‎‌رویم تا درباره ایده مورد نظر قضاوت کنیم که این یک تصمیم‎‌گیری بحرانی محسوب می‌‎شود.

بسط دادن ایده

بعد از آن روی ایده نهایی کار می‎‌کنیم و هرچه بیشتر بدانیم، عناصر بیشتری برای ترکیب کردن داریم و می‌توانیم ایده‎‌های خلاقانه‎‌تری بسازیم. وقتی روی ایده تمرکز می‎‌کنیم، به نکات و ایده‌‎های جدیدتر و بهتری می‎‌رسیم.

مرحله طوفان فکری

این مرحله یکی از مهم‌‎ترین گام‎‌ها در ایده‌پردازی محسوب می‎‌شود. رئیس جلسه مسئله مورد نظر را مطرح می‌کند و به همه افراد اجازه می‌دهد تا ذهنیات خودشان رو بیان کنند. هر کسی که راه‎ حل‎‌های مختلفی به ذهنشان می‎‌رسد بر روی کاغذ می‌‎نویسد. ایده‌‎ها رو شماره‎‌گذاری می‎‌کنند و دوباره سوال چگونه مطرح می‎‌شود و دوباره ایده‎‌های مختلف بیان می‌شوند، این کار انقدر ادامه پیدا می‎کند تا ایده دیگری برای گفتن نداشته باشند. در آخر تصمیم می‎‌گیرند کدوم بیانیه سوال چگونه از همه بهتر است و آن را بازنویسی می‌کنند تا بیانیه نهایی خوانده شود و در نهایت ایده مورد نظر را با استانداردها ارزیابی می‌کنند.